Livsstil og forbrug

548 til weekendens Messe og Julegave-marked i Onsild

Se billedserie Årets Onsild Messe og Julegavemarked kunne i år byde 548 gæster velkommen. Næste år håber man på endnu flere besøgende, når messen tilmed kan fejre fem års jubilæum. Foto: Gitte Hagsholm. Se flere billeder i galleriet

Rekorden af besøgende til Onsild Messe og Julegavemarked blev slået i weekenden i hallen, hvor  Julegavemarkedet med 44 udstillere viste kvalitet og spændende ting frem. 

548  betalende voksne og godt og vel 100 børn kiggede i weekenden forbi Onsild Messe og Julegavemarked, der for første gang strakte sig over to dage: og der blev meldt om et godt salg ved de fleste udstillere, som havde fantastiske ting at byde på i deres boder.  

– I år havde vi valgt at lave messen over to dage, og det var mange rigtigt glade for. Det  gav ro for både udstillere og gæster. Flere gæster benyttede sig også af at komme igen søndag, selvom de havde været  forbi lørdag, fortæller Dorte Rask Laursen, arrangør af messen i  Onsild. 

Janne Rytter Hansen fra Aars er én af Onsild Messens trofaste udstillere, og hun er begejstret for, at messen er udvidet til to dage. Hendes mand, som vi desværre ikke fik navnet på, var begge dage med til at skabe god stemning blandt gæster og udstillere med harmonikamusik. Foto: Gitte Hagsholm

Flotteste stand

Som sædvanlig var der en konkurrence om smukkeste stand. Til vinderen var der et smuk fad med gravering om Bedste Stand 2022. Prisen gik til stand nr. 46, Heino Lybek Jensen, Gassum, med sin fine udstilling af blomsterdekorationer.

Heino Lybek Jensen, Gassum, løb med publikumsprisen for flotteste stand. Foto: Gitte Hagsholm

Andenpladsen gik til stand 34, Anna-Grethe og Hardy Dahl, Nørager, med ligeledes fin stand af træ-arbejder og juleting. Nummer tre blev stand nr. 45, Klavs Bove fra Sdr. Onsild, med de  fine billeder skabt af træstykker. På fjerdepladsen kom stand nummer 2 med Martillo  workshop fra smeden Søren Hammer Sørensen, Hobro. Alle tre fik et smukt julehjerte  designet af Nordahl, ligeledes med gravering fra Onsild Messen.

På 5. og 6. pladsen  kom henholdsvis Karen Meyer, Bjerringbro, med sit fine patchwork, og Børnehjælpsdagen, med børnene Daniel og Celina, som var yderst aktive med et salg af 107 lodder over weekenden.  

Celina og Daniel høstede en flot 6. plads i publikumsafstemningen om de flotteste stande. Men de var endnu mere stolte af et flot salg på 109 lodder til Børnehjælpsdagen. Privatfoto

Gevinst til lokalområdet

Apropos gevinster havde en stor del af standene og en del erhvervsdrivende doneret gevinster til det Amerikanske lotteri, som kunne købes ved indgangen. Der var  næsten udsolgt lørdag af de mange fine ting. Salget af lodder indbragte 5000 kroner, som går ubeskåret til Onsild Borgerforening. 

Det gør også overskuddet fra hele messen, som sætter den lille by på om ikke Danmarks- så i hvert fald Jyllandskortet og samtidig bidrager til det lokale foreningsarbejde.

– Derfor skal der også lyde en stor tak til alle sponsorer, som venligst har bidraget med gevinster til både lotteriet og indgangsbilletterne, lyder det fra arrangør, Dorte Rask Laursen, som også sender en stor tak til de mange hjælpere, som fik messen til at klappe med billetsalg, pasning af cafeen samt opstilling og nedtagning af stande. Hjælperne bestod for en stor del af medlemmer af Onsild sangkor samt medlemmer af borgerforeningen med Henrik, Janet og René som frontløbere.

Tarteletter blev et hit

I år havde cafeen som noget nyt tarteletter på menuen, og det faldt i god smag hos de mange besøgende på messen. Der blev solgt godt omkring 300 tarteletter med lækkert hjemmelavet fyld fra Dortes Diner i Hersom. 

– Generelt var afstemning og indtrykket fra gæsterne særdeles positivt og med melding om, at man vil komme igen. Udstillerne var meget glade for et veltilrettelagt arrangement, hvor der var mulighed for opstilling både fredag aften og lørdag morgen, siger Dorte Rask Laursen og afslører, at Onsild Messe og Julegavemarked bliver holdt i samme stil over to dage den 18. og 19. november 2023. 

Her kan man samtidig fejre fem års jubilæum for messen, så der bliver noget at glæde sig til, lyder meldingen.

Bruno Sørensen deltog igen i år med sine finurlige velkomststen, som med standens placering tæt på indgangen meget passende bød gæsterne velkommen på messen. Foto: Gitte Hagsholm. Se flere billeder i galleriet

Kommentarer