Samfund

Børnehavebørn leger sig cykelsikre i maj med cykelleg

Børn cykler i børnehave i Skanderborg. Foto: Jens Hasse.

Lige nu leger mere end 16.500 børn fra 430 børnehaver i hele landet med i Cyklistforbundets børnehavekampagne Vi kan cykle!. Cykelleg er en sjov familieaktivitet, så forældre får i kampagnen også tips til at lege cykelleg med deres børn derhjemme.

Mere end 16.500 børnehavebørn cykler i disse dage med i Cyklistforbundets kampagne, Vi kan cykle!. I år har kampagnen hentet inspiration fra Tour de France, og børnene kan se frem til at teste deres cykelben i ”Cykeldjævlen” og styrke fællesskabet med ”Cykelholdet” og andre sjove cykellege. Her leger børnene sig til at kunne alt det svære og alt det vigtige på en cykel: holde balancen, tilpasse farten, læse de andres bevægelser, reagere hurtigt og huske at bremse.

For når børn skal ud i trafikken og øve sig i at cykle, skal de være så vante med cyklen, at de ikke bruger al energi på at koncentrere sig om at holde balancen.

– Børn skal kunne kigge sig over skulderen for at orientere sig og turde slippe styret med den ene hånd for at signalere, at de vil dreje, før de er klar til at blive sluppet ud i trafikken. Det lærer børnene med cykelleg, siger børneprojektleder i Cyklistforbundet, Mai-Britt Aagaard Kristensen.

Populær kampagne

Cyklistforbundet gennemfører Vi kan cykle! i samarbejde med Østifterne, og her glæder man sig over, at deltagerantallet i år endnu en gang er vokset. Direktør i Østifterne Lars Suhr Olsen siger:

– Cykelleg er en god måde at starte cykeltræningen på, og det styrker også barnets udvikling på en række andre vigtige områder. Vores håb er, at en god og tidlig start på cyklen bliver til en god vane, så børnene kan transportere sig selv sikkert på egen hånd senere hen, siger Lars Suhr Olsen.

Cykelleg er udviklet af Cyklistforbundet i samarbejde med erfarne bevægelsespædagoger, og alle tilmeldte børnehaver får med kampagnen både legekort, plakater, diplomer og sjove overførselstatoveringer.

Leg cykelleg derhjemme

Cykelleg kan også leges derhjemme. Derfor har Cyklistforbundet samlet inspiration til lege, guides og videoer til alle forældre, der ønsker at hjælpe deres barn til at blive en glad og sikker børnecyklist, på cyklistforbundet.dk/foraeldre.

Med en løbecykel kan man så småt gå i gang med cykeltræningen, fra barnet er halvandet – to år, lyder det fra Cyklistforbundet.

Kommentarer