Samfund

Dansk Automobil Sports Union er Årets Specialforbund 2022

Formand for DASU Henrik Møller-Nielsen (tv.) og bestyrelsesmedlem Bjørn Wichmand (th.). Foto: Lars Møller.

Dansk Automobil Sports Union har ydet en ekstraordinær samfundsindsats, været innovativ på miljøfronten og udviklet esports-området markant. Det er blandt årsagerne til, at unionen er blevet kåret til Årets Specialforbund 2022.

Det blev Dansk Automobil Sports Union (DASU), der på DIF’s årsmøde 7. maj 2022 vandt prisen som Årets Specialforbund. Vinderen blev fundet via en liveafstemning blandt DIF’s 62 forbund, og her distancerede DASU de to øvrige nominerede, Dansk Boldspil-Union (DBU) og Dansk Golf Union (DGU).

”Det er vigtigt og betyder meget, at hæderen kommer fra de andre forbund. Vi ser det som en anerkendelse af det arbejde, vi har lavet de seneste 4-5 år, hvor vi har lagt rigtig mange kræfter i vores samfundsindsats” lød det fra DASU’s formand, Henrik Møller-Nielsen, efter kåringen.

Fokus på klima og bæredygtighed

DASU vinder Årets Specialforbund 2022, da forbundet har arbejdet målrettet med klima- og miljøområdet, har ydet en stor en kæmpe samfundsmæssig indsats og har indført og udviklet e-sport som en vigtig disciplin i forbundet.

Af konkrete punkter i DASU’s arbejde kan nævnes:

  • En samfundsmæssig vigtig indsats ved at bygge videre på det succesrige projekt ’Hestekræfter på skoleskemaet’ for skoleelever i 7.-10. klasse og bruge motorsportens alsidighed og tværfaglighed til at sætte fokus på erhvervsuddannelserne.
  • En generel udvikling af esport som disciplin. Forbundet indførte i 2018 esport som ny sportsgren, og over de seneste år er disciplinen løftet til at være på officielt DM-niveau.
  • Et målrettet arbejde med klima- og miljøområdet – blandt andet i forhold til at reducere bilsportens samlede klima- og miljøbelastning.
  • Et vigtigt udsyn til andre målgrupper. F.eks. har DASU eksporteret idéen og det succesrige skoleprojekt ’Hestekræfter på skoleskemaet’ til Grønland i en tilpasset version, som nu er oversat til grønlandsk.

Med prisen, der blev overrakt af DIF’s formand, Hans Natorp, følger 100.000 kroner. Dem har forbundet planer om at bruge på grønne initiativer på tværs af DIF-idrætten.

Kommentarer