Mariager

Mange brugte søndagen til at samle kastanjer med Veteranbanen

Togpersonalet gav en hånd med ved indsamlingen. Foto: Asger Christiansen

Små to hundrede passagerer tog i går søndag med veteranbanen ud i det smukke efterårsvejr for at samle kastanjer.

Der var en rigtig god stemning i togene,  som gjorde ophold på stationerne i True og i Vester Tørslev, hvor der på perronerne vokser store gamle kastanjetræer. Og der var rigeligt med kastanjer til alle. Togpersonalet havde for en sikkerheds skyld medbragt poser, som blev uddelt til de rejsende, og alle poser blev fyldt til bristepunktet med de gyldne frugter.

– Det er dejligt at se, hvorledes tre generationer i fællesskab går i gang med indsamlingsopgaven og hygger sig med det, fortæller veteranbanens driftsbestyrer, Katrine Blåberg Andersen.

Det videre arbejde foregår nu derhjemme i efterårsferien med at kreerer fantasifulde dyr og farverige efterårsdekorationer.

En håndfuld flotte kastanjer. Foto: Asger Christiansen

Gårsdagens rejsende forstod også at hygge sig på turen. Rigtigt mange rejsende havde medbragt madkurven, som blev nydt undervejs i toget på de første afgange. I dagens to sidste tog var det eftermiddagskaffen, der var det store hit og ikke mindst de medbragte kager. Togpersonalet kunne berette om “det store sønderjyske kaffebord” rundt i vognene, hvor de rejsende også trakterede togpersonalet med herlighederne.

– Kastanje-togene kører igen tirsdag, torsdag og søndag i efterårsferien med afgang fra Mariager station klokken 10.50 og 14.10, og jeg kan garantere, at der fortsat er masser kastanjer til alle. Dem går vi ikke ned på, slutter driftsbestyreren.

Kastanje-toget passerer Brødløs trinbræt. Foto: Asger Christiansen

Kommentarer