Erhverv

Mariagerfjord Kommune er gået frem i Lokal Erhvervsvenlighed

Foto: Mariagerfjord Kommune

Der er fremgang at spore med erhvervsligheden i Mariagerfjord Kommune, som går 12 placeringer frem til en samlet 63. plads i Dansk Industris (DI) årlige undersøgelse af Lokal Erhvervsvenlighed. Selvom det er i den tunge ende af tabellen, ser DI’s lokalformand flere tegn på, at udviklingen ser ud til at vende.

– Der findes ingen nemme løsninger på at blive en erhvervsvenlig kommune. Det er en kombination af mange ting, og det kan være et langt, sejt træk. Mariagerfjord Kommune har taget initiativ til at inddrage virksomhederne i, hvordan samarbejdet kan styrkes, og hvordan kommunen skal udvikle sig i fremtiden, siger Peter Rindebæk, formand for DI Aalborg.

Han tror på, at der kan være yderligere fremgang i de kommende år.

– Dialogen foregår både ude hos de enkelte virksomheder og i forskellige fora, hvor virksomhederne på tværs af brancher inviteres med ind til bordet. Det er den helt rigtige kurs, de har slået ind på, og jeg glæder mig til at se udviklingen de kommende år, siger Peter Rindebæk.

Generelt klarer de nordjyske kommuner sig godt sammenlignet med resten af landet, da syv ud af ti kommuner i Nordjylland har en placering blandt den bedste halvdel af landets kommuner. Både Morsø og Thisted klarer sig rigtig flot, og ligger på hhv. en 2. og 19. plads i den samlede placering. Rebild og Jammerbugt er årets højdespringere i Nordjylland, hvor de rykker 16 pladser frem til en placering på hhv. 14. og 31. plads, mens Aalborg rykker 11 pladser tilbage i år til nummer 65 og dermed havner lavere end Mariagerfjord.

Fakta om undersøgelsen

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Kommentarer