Kultur

Onsild Messe og Julegavemarked fejrer fem års fødselsdag med fuld musik

Søndag klokken 12 kommer Hobro Garden og spiller i anledning af fem års-fejringen af Onsildmessen. Fremsendt foto

For femte gang kan Onsild Messe og Julegavemarked med Dorte Rask Laursen i spidsen slå dørene op til Onsild hallen, der endnu engang danner ramme om det populære marked, som finder sted den kommende weekend 18. og 19. november. Jubilæet fejres med fuld musik søndag. 

ONSILD – De fire foregående år har der været totalt booket med stande og besøgstallet for den populære messe i Onsild. Sidste år talte besøgstallet 548 voksne og dertil cirka 100 børn, og i år er der hele 48 udstillere, fortæller arrangør Dorte Rask Laursen, som derfor forventer et endnu større ryk-ind

– Vi slog rekorden med antal udstillere i 2022, men i år er vi tæt på at matche det; og så er der hele 20 nye ansigter blandt udstillerne, fortæller hun.

Bredt udvalg

Ligesom tidligere år repræsenterer udstillerne et bredt spænd af forskellige produkter og tilbud.

Ud over de klassiske juleting som pynt i forskellige kreationer, kranse og flotte blomsterdekorationer, så vil der også være et væld af gode gaveideer som for eksempel legetøj, garn og tøj til både børn og voksne.

Der vil også være masser af spændende brugskunst som tasker, træarbejder, patchwork, porcelæn, sten, keramik, børster, billedkunst, smykker og såmænd havenisser.

Man kan også finde gode ting til den personlige velvære, lige fra cremer og kosttilskud til spirituelle krystaller og forskellige behandlingstilbud.

Hele herligheden vil være ‘pakket ind’ i julens dufte af brændte mandler, gløgg, æbleskiver og andre lækkerier, blandt andet hjemmelavet lasagne fra Madsens Gårdbutik, som man i år kan købe i cafeen, der også har både frikadeller og pølser på menuen.

Onsild Messe og Julegavemarked har i år 48 udstillere. Arkivfoto: Gitte Hagsholm

Fuld musik søndag

Som nævnt er det femte gang Dorte Rask Laursen arrangerer Onsild Messe og Julegavemarked, og det bliver fejret med fuld musik søndag klokken 12, hvor Hobro Garden kommer og underholder. Der er dog også musik på programmet lørdag, for traditionen tro vil Henning Hansen fra Aars  sprede hygge på harmonikaen begge dage.

I de fem år er besøgstallet til Onsild Messen vokset år for år; og Dorte Rask Laursen er spændt på, om den tendens fortsætter.

– I 2022 kikkede 548 voksne plus cirka 100 børn forbi messen. Det vil vi rigtig gerne kan blive til endnu flere i år, siger hun.

Traditionen tro vil Henning Hansen fra Aars  sprede hygge på harmonikaen både lørdag og søndag. Arkivfoto: Gitte Hagsholm

Gevinst på indgangen

Entré til messen koster 25 kroner, og børn under 12  år har gratis adgang. Har man  betalt for indgangsbilletten lørdag, er der gratis adgang søndag. Onsild Borgerforening, som Onsild Messen samarbejder med, donerer i år to styk gavekort á 500 kroner på indgangsbilletten. Der vil også være salg af amerikansk lotteri med flotte præmier og overskuddet herfra går netop til borgerforeningen og kommer således byens borgere til gode.

Lokal opbakning

Foruden en masse frivillige, der hjælper med at få det hele til at køre, så har messen også fået nogle gode sponsorer i ryggen.

– I år er vi heldige at have fået hele tre hovedsponsorer, Sparekassen Danmark, Onsild Elteknik og Vognmandsforretningen Kurt & Carlo Christensen. Det  er vi rigtig taknemmelige for; men lige så glade er vi for alle de sponsorgaver, både udstillerne og lokale Bitten Slagter, Medisis v/Bente Børgesen og Madsens gårdbutik kommer med, fortæller Dorte Rask Laursen.

Lad os høre din mening

Igen i år bliver der mulighed for at afgive stemme om de tre bedste stande. Samtidig kan man give sin mening om messens kvalitet, og her vil arrangørerne også gerne have ønsker og gode ideer til næste års messe. Blanket til dette fås ved indgangen.

Messen er åben lørdag klokken 10 til 16 og søndag klokken 10 til 15. Dorte Rask Laursen glæder sig til at byde inden for til den femte udgave af Onsild Messe og Julegavemarked, og hun håber at mange kigger forbi begge dage.

 

Kommentarer