Kultur

Onsild Messe og Julegavemarked klar i weekenden – nu med tarteletter på menuen

Onsild Messe og Julegavemarked løber af stablen den kommende weekend – i år med 25 nye udstillere. Man kan også møde gamle kendinge som eksempelvis smed og kunsthåndværker, Søren Hammer Sørensen fra Hobro, der stiller op med sin Martillo Workshop. Et smedekursus hos Søren er også blandt gevinsterne på indgangsbilletten. Arkivfoto 2021: Jan Szwed

Hele fire uger før kunne Onsild Messe og Julegavemarked melde om fuldt hus med bookning af 46 stande med en stor variation af kvalitetsvarer og masser af tilbud. Så besøgende kan godt glæde sig til den kommende messe, der i år afholdes over to dage den 19.-20.november. Og har man betalt entré lørdag, så er der gratis adgang søndag.

ONSILD – Det er første gang at messen løber over to dage, så nu er der rig lejlighed til at kigge inden for  både lørdag og søndag. 

– Vi har nemlig gjort det sådan i år, at har man betalt entré lørdag på  25 kroner er der gratis adgang også om søndagen mod fremvisning af billet, fortæller arrangør af messen, Dorte Rask Laursen.Børn under 12 år  har som sædvanlig gratis adgang. 

Lørdag er der adgang fra klokken 10 til 16 og søndag fra klokken 10 til 15.

25 nye stande på messen

Onsild Messen byder igen i år på mange forskellige ting af god kvalitet, og af de 46 stande, som  vil være på messen, er ikke mindre end 25 nye i forhold til sidste år. 

– Det er, som det skal  være, med en god blanding af nye ansigter og af folk, som har benyttet Onsild Messen tidligere og ønsker at udstille igen, fortæller Dorte Rask Laursen.

Læs også: Vellykket Onsild Messe fik topkarakter af både udstillere og gæster

Udstillere fra nær og fjern

Af nyhederne i år kan eksempelvis nævnes Onsild dagplejer, Tina Sønderlev Kristensen, Præstemarken, som fornyeligt har debuteret som børnebogsforfatter med temaet Sprogstimulastik. 

Andre nye, lokale udstillere i år er blandt andre Klavs Bove, Søtofte, med flotte træbilleder  og Jacob A. Jensen, Sparrehuse, med gode gaveæskeideer. 

Lokale gengangere på messen er blandt andre Naumann Design med flotte lejlighedskort, Tove Kristiansens Tupperware, Onsild Lokalhistorie samt Kirkens Korshær v/Hanne Simonsen.

Messen får endvidere besøg af lokale folk lige uden for Onsild i form af Vibeke Jacobsen, Sjørring, med fine hjemmestøbte lys, kreativiteter fra Dorte Fogh i Klejtrup, og andre smukke ting og  gaveideer fra Bente Hermansen i Skjellerup. Desuden kan man købe lokalt  produceret honning og økologisk rapsolie fra henholdsvis Tjele og Hvilsom. 

Der bliver også mulighed for at handle med Børstenbinderen fra Aars, køb af nyt legetøj hos Louise Olesen, som kommer helt fra Fyn. 

Sparekassen Danmark, Hobro, som også er hovedsponsor for messen, deltager for  første gang som udstiller, og de har kage med til kaffen. 

Der bliver et dejligt gensyn med Kronborgs flotte perledesign fra Silkeborg, masser af flotte blomsterdekorationer, adventskranse og kirkegårdspynt fra Gitte Sørensen, Skørping, Kirsten Fristrup i Arden og  Heino Jensen fra Spentrup.  

Lidt længere væk fra og for første gang deltager Mette Jensen, Thisted, med sine håndlavede smykker.  

Spændende konkurrencer

Både Sparekassen Danmark og Vølverne fra Møldrup melder om konkurrencer til Onsild Messen, hvor der  igen er Amerikansk Lotteri ved indgangen, hvor lodderne er udtrukket på forhånd. Der dystes om 100 gevinster skænket af sponsorerne fra dels udstillerne og lokale  forretningsdrivende.

Der udover udtrækkes der både lørdag og søndag hver time fra klokken 11 gevinster på indgangsbilletten. Her kan man også vinde flotte præmier, sponseret af lokale erhvervsdrivende.

Mere på menuen

Det er ikke kun selve messen, der er udvidet. Det er menukortet på messecafeen også, og i år kan gæsterne glæde sig til tarteletter med fyld af god gammeldaws hjemmelavet høns i asparges, leveret af Dortes  Diner, Hersom forsamlingshus. Desuden kan man købe pølser med brød eller kartoffelsalat, og så vil der naturligvis også blive solgt æbleskiver.

Lad os høre din mening

Igen i år bliver der mulighed for at afgive stemme om de tre bedste stande. Samtidig kan man give sin mening om messens kvalitet, og her vil arrangørerne også gerne have ønsker og gode ideer til næste års messe. Blanket til dette fås ved indgangen. 

Det koster 25 kroner at komme ind på messen, og alt overskud fra entré, lotteri og salg i cafeen går til Onsild Borgerforening. 

– Messen bidrager på den måde økonomisk til vores lokalområde, men selve messen er også med til at sætte Onsild i fokus, og jeg glæder mig til at kunne byde en masse mennesker fra nær og fjern velkommen til to dages messe i Onsildhallen, lyder det fra Dorte Rask Laursen.

Kommentarer