Hobro

Styr på børnekonflikter: 75 til foredragsaften i Rosendalhallen   

Lektor og foredragsholder Mette Christensen Jensen. Fremsendt foto

Rosendalhallen i Hobro dannede 4. oktober ramme om et familieforedrag for cirka 75 deltagere, der i løbet af aftenens arrangement blev klogere på håndtering af konflikter med børn. Bag arrangementet stod Folkekirkens Familiestøtte og menighedsrådene i Øls, Hørby og Døstrup.

Stolene stod på rad og række i Rosendalhallen, da Folkekirkens Familiestøtte i samarbejde med menighedsrådene i Øls, Hørby og Døstrup 4. oktober afholdt inspirationsaften med lektor og foredragsholder Mette Christensen Jensen, der i mange år har beskæftiget sig med familier, børn og unge på forskellig vis.

Cirka 75 deltagere, primært kvinder, men også enkelte mænd, deltog i arrangementet, der havde konflikter i familien som omdrejningspunktet. 

Koordinator hos Folkekirkens Familiestøtte i Mariagerfjord, Line Neve Christensen, fortæller om aftenen:

– Vi er rigtig glade for at se så mange forældre og fagpersoner til vores arrangement i aften. Formålet med vores arrangement er at give brugbar viden og inspiration videre til deltagerne. Konflikter er jo noget, der er relevant at blive klogere på i alle familier, og vi håber, at vores initiativ kan være med til at inspirere familier til at løse dagligdagens udfordringer og konflikter på en god måde. At dømme ud fra aftenens engagementet, tror jeg, det er lykkedes.

Og Mette Christensen Jensen er den helt rigtige foredragsholder ifølge Line Neve Christensen:

– Hun formår at inspirere uden at gøre nogen forkerte. Det er en af de vigtigste grundtanker i Folkekirkens Familiestøtte, for familier er forskellige og gør altid det bedste, de kan.

Fik masser af inspiration

En af deltagerne til foredraget er Tania Højer, der tog flere gode råd og nuancer med sig fra foredraget.

– Som børneforælder leder man altid efter strategier til at håndtere børnene, når man kommer på dybt vand. Det er derfor dejligt at få nogle konkrete værktøjer. 

– Aftenen har givet mig en god forståelse for at kunne se en konflikt fra børnenes synspunkt, og det giver et overblik. Kæft, trit og retning er jo ikke vejen frem. Der skal naturligvis være rammer og sættes krav, men konflikthåndtering skal også være et samarbejde med respekt for barnet. Børns temperamenter er forskellige, og måden man skal håndtere det ene barn på, er ikke samme måde, som man skal håndtere et andet barn på, pointerer Tania Højer, der også gav stor ros til foredragsholderen Mette Christensen Jensen for at forklare om konflikthåndtering på en spændende og lærerig måde.  

Foredraget trak 75 deltagere, som fik en masse viden og gode råd om håndtering af konflikter med børn. Fremsendt foto

Alle har konflikter

Ifølge Line Neve Christensen er familielivet udfordrende, og børns adfærd er langt fra altid nem at håndtere. Hun pointerer, at åbenhed om det er vigtigt.

– Alle familier har konflikter, og det er egentlig ikke så farligt, hvis man håndterer dem godt, for så lærer man jo børnene at håndtere konflikter med andre godt. Det er en vigtig viden at tage med ind i sin egen familie, når familielivet slår knuder. Vi har ofte en tendens til at tro, at alle andre har styr på alt med børn og opdragelse, men sådan er det jo ikke. 

– De fleste har problemer i perioder, og børn er forskellige. Det vigtigste er, at familierne rækker ud efter hjælp, hvis de føler, de er kørt fast. Det er måske ikke de store ændringer, der skal til, men ofte er det svært selv at se nye løsninger, når tingene er gået i hårdknude. Vi vil gerne normalisere det at række ud efter hjælp, for vi kan alle køre fast i hverdagen og have brug for at se på familielivets små og store spørgsmål fra andre vinkler, forklarer Line Neve Christensen. 

Folkekirkens Familiestøtte er en uafhængig organisation støttet af Folkekirken, hvor familier i Mariagerfjord Kommune kan få hjælp til de hverdagsproblematikker, som alle slås med i mere eller mindre omfang. Hvis du gerne vil høre mere om Folkekirkens Familiestøtte og konflikthåndtering i familien, er du velkommen til at kontakte Line Neve Christensen på telefonnummer 2476 1791 eller mail lnc@km.dk.

Kommentarer