Mariager

Tag en tur med halloween-toget i oktobermørket

I morgen aften er der atter afgang fra Mariager Station, når veterantoget sætter ud på den årlige (u)hyggelige halloween-tur. Foto: Asger Chriatiansen

Hop på en (u)hyggelig aftentur med Veteranbanen på torsdag i efterårsferien. Turen går fra Mariager til hyggelige Handest, hvor Sigfreds Fodvarmere spiller op på perronen.

Efteråret har indfundet sig, og traditionen tro inviterer veteranbanen på en anderledes  aftentur fra Mariager til Handest: En tur med Halloween-toget.

En tur tilsat lidt ”uhyggelig hygge”. En tur i de gamle personvogne, hvor den eneste belysning er små fornøjelige elektriske fyrfadslys i vindueskarmene. Hvor det 68 år gamle røde diesellokomotiv brummer ud i aftenen, og hvor det godt give et lille gys rundt om i vognene. Og mens dagens sidste lys forsvinder i horisonten, arbejder veterantoget sig op ad den fem kilometer lange bakke fra Mariager til Fjelsted trinbræt, 54 meter over fjorden. 

Herfra fortsætter toget videre ud i oktobermørket i retning mod Handest station.

Spændt passager lige før afgang for Hallloween-toget. Foto Asger Christiansen

Græskarlygter giver gratis adgang

Toget afgår fra Mariager station klokken 18, og efter en god halv times ophold i Handest returnerer toget til Mariager klokken cirka 20.15.

– Alle børn under 12 år, der møder op med en udskåret græskarlygte og ifølge med en voksen, kommer gratis med veterantoget, fortæller veteranbanens pressemedarbejder Max Rasmussen.

– De sidste tre år er vores Halloweentog blevet en kæmpe succes med masser af flotte  

udskårne græskarlygter. Mange børn er også mødt op i fantasifulde udklædninger, og det glæder vi os også til at se igen i år, lyder meldingen.

Hygge i Handest

I pausen i Handest kan børnene riste skumfiduser over bål, eller få en sodavand eller en is, og så kan også prøve en tur med den røde skinnebus på modelbaneanlægget. Imens kan de voksne hygge sig med en kop kaffe i jernbanekiosken til tonerne af Sigfreds Fodvarmere, der spiller på perronen.

Efter en halv times tid går turen tilbage til Mariager, hvor børnenes flotte græskarlygter står og lyser stemningsfuldt på perronen.

Høj stemning i Halloween-toget. Foto: Asger Christiansen
Togets personale. I midten en troldmand. Foto: Asger Christiansen
Mariager station lyser op med de flotte, hjemmelavede Halloween-lamper. Foto: Asger Christiansen
Det gamle lokomotiv i måneskæret på Mariager station. Foto: Asger Christiansen

Kommentarer