Debat og politik

Ukraines ambassadør taler ved Grundlovsmøde på Hvidsten Kro den 5. juni

Mykhailo Vydoinyk, Ukraines ekstraordinære og befuldmægtigede ambassadør til Kongeriget Danmark. Pressefoto

Hvidsten Kro ved Spentrup danner igen i år ramme om Venstres traditionsrige Grundlovsmøde den 5. juni, og i år er dagens hovedtaler Ukraines ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydoinyk.

De fleste har efterhånden set og hørt den ukrainske ambassadør Mykhailo Vydoinyk, når han på TV er blevet interviewet i forbindelse med den russiske invasion af fædrelandet Ukraine.

Den 5. juni har alle interesserede nu mulighed for at møde og høre ham tale, når Venstre i Randers afholder sit traditionsrige Grundlovsmøde på Hvidsten Kro.

Opfordring: spred budskabet

Som noget særligt er der gjort en ekstraordinær indsats for at få indbydelsen til arrangementet ud til alle krigsflygtninge og herboende ukrainere i Østjylland, og Venstre opfordrer til at sprede budskabet, hvis man kender eller har kendskab til ukrainere i sit lokalområde.

Grundlovsmødet står i fredens og frihedens tegn, og ud over Mykhailo Vydoinyk vil tre lokale Venstrepolitikere tale ved mødet. 

Folketingsmedlem og Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, holder sin tale under overskriften, ”Vi lever i et frit Danmark”, mens Claus Berggren, 1. viceborgmester i Randers Kommune, vil tale om det lokale selvstyre.

Regionsrådsmedlem og byrådsmedlem i Randers, Louise Høeg, vil tale om “sundhed og indsats”, som er aktuelle emner netop nu efter regeringens seneste tilførsel af fem milliarder kroner til sundhedssektoren.

Læs hele programmet her

Kommentarer