Mariager

Veteranbanen bragte julemanden godt til Mariager

Julemanden og alle gæsterne ankommer til Mariager, og snevejret var med til at give den helt rigtige julestemning. Foto: Asger Christiansen

Julehumøret var i top, da 112 glade børn og voksne søndag tog med veteranbanen fra Mariager ud for at hente julemanden og bringe ham godt og sikkert til byen. Han er jo trods alt en meget vigtig person i den kommende tid. 

Klokken 15.00 blev der fløjtet afgang for motortoget, der kørte ud fra den lille by ved fjorden. Op gennem skoven, hvor træerne var pudret med nyfalden sne, gik det med 30 kilometer i timen, og ved banens første trinbræt i Lunddalen stoppede toget. Og sandelig, om ikke julemanden stod der og ventede på toget.

Han blev budt hjerteligt velkommen ikke mindst af de yngste deltagere, der havde set frem til mødet med manden i den røde dragt og med det flotte hvide skæg. 

Julemanden delte godter ud til de mange fremmødte børn ved ankomsten i Mariager. Foto: Asger Christiansen

Nogle af børnene havde rigtig meget, de skulle fortælle julemanden, mens andre var noget mere betuttede ved mødet med den rare mand. Han kunne i øvrigt fortælle, at hans alder nu er nået til 900 år, og han havde ingen planer om at gå på  pension endnu. Tilbagetrækningsreform findes ikke i hans ordforråd. 

25 minutter efter afgang, vendte veterantoget tilbage til stationen i Rosernes By, hvor deltagerne blev mødt af små blide snefnug, der malerisk dalede ned over veterantoget og fjordbyen og fuldendte rammen for julemandens  og julens komme. 

Fra  jernbanestationen gik turen videre til torvet, hvor årets juletræ skulle tændes, og børnene trakteres med godter fra byens Handelsstands- og turistforening. 

Lokomotivfører Benjamin Olsen hentede julemanden i Lunddalen, som sammen med en masse børn blev fragtet godt til Mariager. Foto: Asger Christiansen

Veteranbanens driftsbestyrer Katrine Blåberg Andersen siger om arrangementet: 

– Vi er rigtigt glade for, at det nu er en årlig tradition, at Veteranbanen bringer julemanden til Mariager, når byens juletræ skal tændes, og vi er utroligt glade for samarbejdet med byens foreninger om dette  juleprojekt.

Kommentarer